<$BlogRSDUrl$>

zondag, juni 13, 2004

Onnavolgbaar I "Ongekend Bellen" 

De CIA, NSA, Mosad en die nieuwe versie van de KGB, ze zijn overal, ze houden alles in de gaten. Nu. Een kleine uiteenzettende tip om in dit gsm-rijke-tijdperk je gangen enigszins privé te houden.

Wanneer je slechts je gsm uitzet zou dit als aandachttrekkend gedrag gezien kunnen worden, want wie, die niks te verbergen heeft, zet nu zomaar opeens zijn gsm uit. Nu kun je dit proberen af te doen als "batterij leeg", "ontvangst weggevallen" of zelfs een "ik was in het ziekenhuis/de bioscoop/een tentamenzaal".

Maar, om echt zeker te zijn, voor zover dat kan, want de meeste mensen gaan er ook maar van uit dat ze zichzelf kunnen vertrouwen en voor het gemak ga ik daar deze keer ook maar van uit, moet je drastischere stappen ondernemen.

Schakel je telefoon weer in, verstop deze ergens waar je zelf niet bent, maar waar bij voorkeur wel iets van stroomvoorziening is voor de oplader van je gsm, en blijf daar vandaan. Vervolgens koop je, anoniem, prepaid dus, een nieuwe telefoon, want wie kan er tegenwoordig nu nog zonder een gsm. Schakel deze niet in.
Alleen, uiteraard weer ergens waar je zelf niet bent, om het beltegoed op te waarderen zodat je nummer niet verloopt.

Binnenkort volgen "Ongezien Boodschappen doen" en "Anoniem Internet gebruiken".

eXTReMe Tracker